EHBO Oranje Kruis

Eerste Hulp Educatie biedt de opleiding Eerste Hulp (EHBO) in twee variaties: voor bedrijven maar ook voor de particulier.

Diploma Eerste Hulp    

Een opleiding in 1,5 dag en een opleiding in 3 dagen.

De opleiding in 1,5 dag is een vaardigheidstraining van een dag en een halve dag voor het examen.
De opleiding van 3 dagen is de reguliere opleiding, twee en een halve dag cursus en een halve dag examen. Ook wordt deze training in de avonduren gegeven. Vraag naar de mogelijkheden.

Minimale leeftijd op de dag van het examen is 16 jaar! Legitimatie tijdens examen verplicht!

Vaardigheidstraining Eerste Hulp (EHBO)

De vaardigheidstraining is een verkorte opleiding Eerste Hulp (EHBO). De deelnemers zullen zelf de theorie zich eigen moeten maken. Tijdens de trainingsdag wordt daar niet of nauwelijks aandacht aanbesteed. De nadruk ligt op het aanleren van de vaardigheden. Tijdens de trainingsdag is er een halve dag ondersteuning van een LOTUS-acteur (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding Slachtoffers).
De training gebeurd in een kleine groep van maximaal 6 deelnemers. Groepen anders dan 6 cursisten  zijn tegen meerprijs ook mogelijk.

Vraag ons om een offerte!
De offerteprijs is altijd inclusief gebruik en verbruik van lesmiddelen, koffie/thee en examenkosten van Het Oranje Kruis.
Het Oranje Kruisboekje, het lesboek, wordt vooraf toegezonden. We verwachten dat de cursist dat vooraf heeft bestudeerd.

Reguliere opleiding Eerste Hulp (EHBO)

Tijdens de cursus Eerste Hulp (EHBO) krijgen de cursisten  uitleg en instructie van de eerste hulp. De theorie en de praktijk gaan hand in hand en geeft tijdens de training een leuke afwisseling. Deze training is zowel overdag als in de avonduren mogelijk.

Voor de training geldt een minimum van 5 deelnemers en een maximum van 12 deelnemers.

De reguliere cursus Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis kost € 200,00 excl. btw., inclusief lesboek, gebruik en verbruik van lesmiddelen, koffie/thee en 1 maal examenkosten van Het Oranje Kruis.
Het lesboek, Het Oranje Kruisboekje, wordt bij aanvang van de cursus aan de deelnemers overhandigt of voor aanvang toegezonden.

1 examen is bij de prijs inbegrepen. Indien een herexamen noodzakelijk is wordt er € 75,00 per kandidaat berekend. Voor een examen zijn minimaal 5 kandidaten noodzakelijk. Tegen meerprijs is het ook mogelijk om voor minder kandidaten een examen te organiseren. Vraag naar de mogelijkheden.

Onderdelen van de cursus Eerste Hulp (EHBO)

Bij de cursus Eerste Hulp (EHBO) worden onder andere de volgende onderdelen behandelt:

 • Vijf belangrijke punten
 • BewustzijnsstoornissenEerste hulp bij letsel knie
 • Stoornissen in de Ademhaling
 • Stoornissen in de Ademhaling en bewustzijn (Reanimatie en AED)
 • Shock
 • Bloedingen en wonden
 • Botbreuken, ontwrichtingen, kneuzingen en verstuikingen
 • Acute ziekten
 • Brandwonden
 • Vergiftiging
 • Onderkoeling
 • Oververhitting

 

Klik hier voor de actuele planning

 

Meld u aan via onze website en ontvang  een verbandset samen met uw Eerste Hulp Diploma.
Het volledige factuur dient wel te zijn voldaan.

Vanaf 5 personen is het mogelijk om een cursus te starten.
Heeft u minder deelnemers neem dan wél contact met ons op. Mogelijk kunnen we combineren.

Vergoeding zorgverzekeraar

Omdat zorgverzekeraars preventieve zorg steeds belangrijker vinden, zijn er meerdere verzekeraars die een EHBO- cursus vergoeden vanuit een zorgverzekering met een aanvullende dekking. Klik hier voor een overzicht van de verschillende zorgverzekeraars en aanvullende pakketten.

 

Meld je aan!

Aanmeldingsformulier Eerste Hulp.