Reanimatie en AED

In een reanimatiecursus leert u de reanimatie en een AED bedienen. U weet daarna hoe u moet handelen bij een hartstilstand. Meld u aan! U kunt het verschil maken bij reanimatie!!

Wat leert u bij een reanimatie-cursus?

U krijgt les van een erkend instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

In de cursus komt aan bod:

  • hoe u hartstilstand herkent
  • wat u dan als eerste doet
  • hoe u de hartmassage doet
  • waar u de borstcompressie doet
  • hoe u een AED aansluit
  • hoe u een AED  bedient

Samen met andere cursisten oefent u alle reanimatie-stappen op oefenpoppen en leert u een AED bedienen. Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat. Met dit certificaat kunt u zich aanmelden bij HartslagNu.nl, het alarmeringsnetwerk voor burgerhulpverleners bij reanimatie. U kunt bij reanimatie het verschil maken!

Reanimatie

 

 

 

 

 

 

Wanneer hebben wij de reanimatietraining?

Wij werken samen met Stichting Hulpverlening bij Evenementen, kijk  hier voor de data.

Bij voldoende opgave is het mogelijk om op locatie een cursus te geven.

Certificeren kunnen wij via de Nederlandse Reanimatieraad, de groepsgrootte mag dan niet meer dan 6 deelnemers zijn per instructeur.

Bij certificering door middel van een bedrijfscertificaat (ook geldig voor hartslagnu.nl) geldt deze regel niet. Wel hanteren wij een didactisch verantwoorde groepsgrootte.

 

Naast de reanimatiecursus voor volwassenen geven wij ook de cursus reanimatie bij kinderen. Neem contact met ons op wanneer u belangstelling heeft voor deze cursus.

Vergoeding zorgverzekeraar

Omdat zorgverzekeraars preventieve zorg steeds belangrijker vinden, zijn er meerdere verzekeraars die een EHBO- cursus vergoeden vanuit een zorgverzekering met een aanvullende dekking. Klik hier voor een overzicht van de verschillende zorgverzekeraars en aanvullende pakketten.