DAN trainingen Eerste Hulp

Eerste Hulp Educatie geeft DAN trainingen First Aid en BLS.

Wat is DAN?

DAN staat voor Diver Alert Network en is vertegenwoordigt over de hele wereld. DAN Europe (Divers Alert Network Europe) is een internationale non-profit medische en research organisatie gewijd aan de veiligheid en gezondheid van duikers.
Echter een ongeval of medisch pech is nooit te voorkomen.
Een aantal DAN-cursussen zijn gericht op duikongevallen, maar een groot aantal is zeker ook geschikt voor een groter publiek. Denk hierbij aan de First Aid en de BLS/AED.
Elke training wordt afgesloten met een kleine multiple choice toets en een beoordeling door de instructeur. De lengte van de cursus hangt af van het aantal cursisten en het niveau van de cursisten. Voor een First Aid moet gemiddeld een dag worden gerekend.

DAN training Eerste Hulp

Het DAN Basic Life Support provider (“DAN BLS Provider”) programma is bedoeld om de kennis en vaardigheden aan te leren nodig om (BLS) bij DAN training Eerste Hulpvolwassen slachtoffers te verlenen. BLS bestaat uit meerdere Eerste Hulptechnieken die het leven in stand houden (of misschien terugbrengen). Aan het eind van de cursus kan de DAN BLS provider een noodgeval herkennen, 112 alarmeren en snel BLS verlenen in afwachting van een AED of deskundige hulp op de ongevalsplek. Snel alarmeren en snelle BLS zijn 2 van de 4 schakels in de overlevingsketen.

De richtlijnen van de ERC worden in deze cursus gerespecteerd en gehanteerd.

De DAN trainingen eerste hulp (BLS) kan worden verkort tot alleen Reanimatie (inclusief kinderreanimatie) en AED. De AED kan ook als aparte cursus worden gedaan.

Onze instructeur is bevoegd voor de DAN de volgende trainingen te geven en te certificeren:

  • BLS providerDAN training BLS
  • First Aid provider
  • AED provider
  • PBLS provider
  • Oxygen First Aid
  • Advanced Oxygen First Aid