Eerste Hulp (EHBO)

Eerste Hulp Educatie biedt de opleiding Eerste Hulp (Diploma Eerste Hulp) in twee variaties: een dagcursus of een avondcursus.

Diploma Eerste Hulp (DEH)   

De dagcursus Eerste Hulp duurt 3 dagen, waarbij u op de 3e dag het examen doet. Op dag 1 en 2 wordt afwisselend theorie en praktijk gegeven Tijdens de praktijk zal gebruik worden gemaakt van trainingsacteur van de LOTUS.

Op dag 3 is er nog de mogelijkheid om alle handelingen te oefenen. Na de lunch zal dan het examen plaatsvinden. Het examen wordt afgenomen door een externe examencommissie vanuit het Oranje Kruis.

De avondcursus zal uit 10 cursusavonden bestaan en 1 avond voor het examen. Ook hier maken we gebruik van een trainingsacteur en wordt het examen afgenomen door een externe commissie

Onderdelen van de cursus Eerste Hulp.

Tijdens de cursus Eerste Hulp  worden onder andere de volgende onderdelen behandelt:

 • Vijf belangrijke punten
 • BewustzijnsstoornissenEerste hulp bij letsel knie
 • Stoornissen in de Ademhaling
 • Stoornissen in de Ademhaling en bewustzijn (Reanimatie en AED)
 • Shock
 • Bloedingen en wonden
 • Botbreuken, ontwrichtingen, kneuzingen en verstuikingen
 • Acute ziekten
 • Brandwonden
 • Vergiftiging
 • Onderkoeling
 • Oververhitting
 • Diverse kleine letsels
 • Eerste hulp aan kinderen.

Vanaf 5 personen is het mogelijk om een cursus te starten, neem contact met ons op voor de prijs. 

Het lesboek, Het Oranje Kruisboekje, wordt bij aanvang van de cursus aan de deelnemers overhandigt of voor aanvang toegezonden. Koffie en/of thee zijn inbegrepen bij de prijs. 

1 examen is bij de prijs inbegrepen. Indien een herexamen noodzakelijk is wordt komen deze kosten er nog bij. 

Minimale leeftijd op de dag van het examen is 16 jaar! Legitimatie is tijdens examen verplicht!

Wanneer u als  bedrijf een  EHBO cursus wilt afnemen vraag  dan een offerte aan. 
De offerteprijs is altijd inclusief gebruik en verbruik van lesmateriaal , koffie/thee en examenkosten van Het Oranje Kruis.
Het Oranje Kruisboekje, het lesboek, wordt vooraf toegezonden. We verwachten dat de cursist dat vooraf heeft bestudeerd.

Klik hier voor de actuele planning. Wanneer er geen cursus gepland staat neem dan contact op via de mail, we gaan dan kijken of we een cursus kunnen inplannen.

Vergoeding zorgverzekeraar

Omdat zorgverzekeraars preventieve zorg steeds belangrijker vinden, zijn er meerdere verzekeraars die een EHBO- cursus vergoeden vanuit een zorgverzekering met een aanvullende dekking. Klik hier voor een overzicht van de verschillende zorgverzekeraars en aanvullende pakketten.

DAN training Eerste Hulp

Naast het Diploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis geeft Eerste Hulp Educatie ook DAN trainingen First Aid en BLS.

Wat is DAN?

DAN staat voor Diver Alert Network en is vertegenwoordigt over de hele wereld. DAN Europe (Divers Alert Network Europe) is een internationale non-profit medische en research organisatie gewijd aan de veiligheid en gezondheid van duikers.
Echter een ongeval of medisch pech is nooit te voorkomen.
Een aantal DAN-cursussen zijn gericht op duikongevallen, maar een groot aantal is zeker ook geschikt voor een groter publiek. Denk hierbij aan de First Aid en de BLS/AED.
Elke training wordt afgesloten met een kleine multiple choice toets en een beoordeling door de instructeur. De lengte van de cursus hangt af van het aantal cursisten en het niveau van de cursisten. Voor een First Aid moet gemiddeld een dag worden gerekend.

DAN training Eerste Hulp

Het DAN Basic Life Support provider (“DAN BLS Provider”) programma is bedoeld om de kennis en vaardigheden aan te leren nodig om (BLS) bij volwassen slachtoffers te verlenen. BLS bestaat uit meerdere Eerste Hulptechnieken die het leven in stand houden (of misschien terugbrengen). Aan het eind van de cursus kan de DAN BLS provider een noodgeval herkennen, 112 alarmeren en snel BLS verlenen in afwachting van een AED of deskundige hulp op de ongevalsplek. Snel alarmeren en snelle BLS zijn 2 van de 4 schakels in de overlevingsketen.

De richtlijnen van de ERC worden in deze cursus gerespecteerd en gehanteerd.

De DAN trainingen eerste hulp (BLS) kan worden verkort tot alleen Reanimatie (inclusief kinderreanimatie) en AED. De AED kan ook als aparte cursus worden gedaan.