Eerste Hulp

Eerste Hulp (EHBO) en First AIDEerste Hulp

Weet jij wat je moet doen bij een ongeluk?

Vaak is de eerste hulpverlener de 1e schakel in de keten van de hulpverlening. Het is daarom van belang dat hij of zij de kennis heeft om verergering van het letsel te voorkomen. Het gaat hierbij niet alleen om kennis maar ook om vaardigheden.

Tijdens de cursus Eerste Hulp leer je in welke situaties je als hulpverlener zelf de hulp kunt afhandelen en wanneer je de hulp in moet schakelen van de professionele hulpverlening.

Bij Eerste Hulp Educatie bieden we meerdere mogelijkheden aan voor een cursus Eerste Hulp:

  • Wij kunnen u als cursist certificeren of diplomeren.het oranje kruis boekje
    Wilt u een Eerste Hulp Diploma dan wordt de les gegeven conform de eindtermen van Het Oranje Kruis. Dit is één van de bekendste, maar dit is niet de enige optie.
  • Ook mogen wij onder andere First Aid certificeren met een brevet (certificaat) van de DAN. Brevetering via de DAN geeft een uitgebreide erkenning in Europa en groot deel van de wereld. DAN heeft de oorsprong in de duikwereld en is, zeker in Nederland,  ondertussen ook steeds meer in gebruik voor niet-duikers.

Naast het geven van de Eerste Hulp trainingen geven we ook trainingen die gericht zijn op bepaalde doelgroepen:

  • De bekendste daarvan is Eerste Hulp aan Kinderen. Voor gastouders is het verplicht om hiervan een geregistreerd certificaat en geldig certificaat te bezitten. Wij doen de registratie hiervan via Het Oranje Kruis. Niet alleen voor gastouders is deze cursus van belang. Ook ouders en aanstaande ouders is het zeer aan te bevelen om deze training te volgen.
  • Taxi ondernemingen die het TX-keurmerk bezitten moeten ook een Eerste Hulp training hebben gehad. Dit doen wij door een maatwerk-training Levensreddend handelen taxi.